"Най-накрая се прибираме у дома", написа с облекчение в туитър Давид Силва, звезда на Испания и "Манчестър Сити".

Драмата с преждевременно родения син на футболиста - Матео, който се появи на бял свят през декември, промени изцяло живота на Давид.

Халфът бе освобождаван от тренировки и мачове в клуба си, където взима огромна заплата, за да е близо до детето в болницата. Малкият бе изписан вчера и именно затова бащата написа, че "се прибират у дома".

Силва благодари от сърце на Пеп Гуардиола, мениджъра му в "Сити", за отношението и разбирането:

"Никога няма да забравя какво направи за мен. Ти си страхотен човек, а това е много повече от това да си добър в работата, която вършиш. Ще съм вечно благодарен и на теб, и на "Сити"!".

На 3 януари под въпросите на репортери за отсъствието на Силва в решителен и наситен с много мачове период за отбора, Гуардиола каза:

"Давид е свободен остане в Испания и да идва да тренира, когато той поиска и има възможност. Много по-важни от футбола неща се случват в живота му. Това е мое лично решение и клубът го подкрепи напълно."

Последното изречение от публикацията на Давид Силва в социалните мрежи успокои феновете на Испания - той ще играе на световното първенство за страната. "Ще се видим на Мондиала", завърши асът.