Националният ни селекционер Младен Кръстаич ще съдейства за привличането на млад талант в редиците на българиския футбол.

Става въпрос за сърбина Велко Йеленкович, а вероятно фамилното му име вече ви подсеща, че той е син на легендата и бивш капитан на Литекс - Небойша Йеленкович.

Сърбинът е втори в класацията на чужденците по брой мачове в елитната ни дивизия - 293, като всички те са с екипа на Литекс. В периода 1999 - 2013 Небойша Йеленкович направи много сериозно име у нас, спечели и пет трофея с ловчанлии, а сега явно е ред и неговият син да опита да запише следа в родния футбол.

19-годишният Велко има бългрски паспорт подобно на баща си, като до този момент има двубои за юношеската формация до 17 години на западните ни съседи.

Към момента младият бранител е част от състава на Войводина от родния си Нови Сад, който по традиция е сред най-силните тимове в сръбския шампионат. Йеленкович е със статут на резерва, но той натрупа опит в мъжкия футбол с цял сезон като титуляр за втородивизионния Кабел (Нови Сад) през миналата година.

Според "Блиц" първоначално Йеленкович ще се появи в селекцията ни до 21 години, като на този етап младият играч е дал съгласието си да представлява България.

От началото на престоя си у нас селекционерът Младен Кръстаич драстично подмлади отборът ни, като не се поколеба да извика някои непознати и неопитни имена, включително и Никола Илиев от школата на Интер, който дори не играе мъжки футбол.

Към момента Кръстаич и екипът му работят и по осигуряването на паспорти за двама млади играчи с български корени, играещи зад граница. Това са Лукас Петков, който е част от Аугсбург в Бундеслигата, както и Кристофър Попов от школата на Лестър, който на този етап е юношески национал на Уелс.