Синиша Михайлович е бил принуден да носи маска месеци наред и да избягва физически контакт с хората - като прегръдки и ръкостискания. Така че мерките, свързани с пандемията от COVID 19, в никакъв случай не могат да го уплашат. Всъщност дали има нещо, което може да уплаши човек, преживял войната в Югославия и след това преборил левкемията? Вероятно не.

Треньорът на Болоня даде интересно интервю пред "Гадзета дело Спорт", в което изрази увереността си, че "всичко ще бъде прекрасно", когато сегашната ситуация приключи. Михайлович вярва, че нещата ще се нормализират съвсем скоро, но в никакъв случай не си позволява да подцени коронавируса.

"Всичко ще бъде прекрасно след това. А след това ще дойде скоро. Преживях много неща в последната година, включително и това сега. Орисан съм да живея много животи в един", казва Михайлович, за когото не е никакъв проблем да седи на дивана вкъщи.

"Използвах маска доста дълго време, не прегръщах никого и не се ръкостисках с никого. Тогава се шегувах, че ще спазвам предписанията в следващите пет години, защото не съм особено социален. Но според вас - след левкемията, след като съм преживял две войни, бомбите, които можеха да унищожат домовете ни, вечерните часове... дали ще е проблем за мен да си седя у дома сега?", продължава той.

По думите му възможността да бъде със семейството си вкъщи е привилегия - особено след прекараните месеци в болницата по време на борбата с болестта. 

"След болестта гледам на всичко по друг начин. Всичко изглежда красиво и има стойност - глътка свеж въздух, да усетя водата по лицето си под душа, панорамата... Оценявам всеки един момент", завършва искрено иначе коравият на външен вид Синиша.