Шампионът на английската Висша лига Манчестър Сити осъмна с новината, че е обвинен в над 100 финансови нарушения и грозят сериозни наказания.

Клубът не е предоставил точна информация за спонсорските си договори, заплатите, оперативните разходи и други финансови транзакции, заради което може да бъдат отнети точки, а дори може да се стигне до изхвърляне от дивизията.

Предстои произнасянето на независима комисия, която ще разгледа всички тези случаи.

Междувременно Сити побърза да излезе с официално изявление след появилата се новина:

"Манчестър Сити е изненадан от появата на тези предполагаеми нарушения на правилата на Висшата лига, особено като се има предвид сериозната ангажираност и огромното количество подробни материали, които сме предоставили.

Клубът приветства проучването на този въпрос от независима комисия, която безпристрастно да разгледа изчерпателния набор от неопровержими доказателства, които съществуват в подкрепа на позицията.

Очакваме с нетърпение на този въпрос да бъде сложен край веднъж завинаги", се казва в становището.

Припомняме, че разследването бе стартирано от германския вестник "Щпигел", който публикува секретни документи, разкрити от португалския хакер Руй Пинто.

Наказанието на Сити ще зависи от това колко от провиненията са доказани. Възможно е и да бъде забранено на клуба да регистрира нови играчи.