Щастливите 13" е рубрика на Dir.bg за една легенда. Култовата игра на Български спортен тотализатор - Спорт тото 1 с неговите 13 мача, е ветеран на 64 години у нас и отдавна има народната любов.

Всяка седмица ще ви представяме тези 13 мача, които могат да ви донесат съвсем немалки печалби. За колонката с мачове в тираж №56, която може също да видите на toto.bg, залози ще се приемат до 12:00 ч. на 17.07.2021 г. 

И тази седмица програмата е изцяло скандинавска, състояща се от мачове от първенствата на Швеция и Норвегия:

1. Дегерфош - Малмьо, събота, 16:00 часа

През миналия сезон рекордьорът по титли в Швеция, Малмьо, отново се върна на върха след три години прекъсване. В момента родният тим на Златан Ибрахимович е начело на класирането, макар и с мач по-малко от втория Юргорден и играе най-резултатния футбол в шведската лига.

За 11 мача футболистите на датския треньор Йон Дал Томасон са вкарали 24 гола, но същевременно са допуснали 16, като единствено предпоследния Варберг е с по-лоша защита. 

Съперникът Дегерфош има над век история, но никакви успехи в първенството и се класира за елита този сезон след десетгодишно отсъствие. В последните си два мача получи общо осем гола, докато Малмьо реализира шест, така че ако се доверим на статистиката - трябва да очакваме висока резултатност.

2. Норкьопинг - Хекен, неделя, 16:00 часа

3. Йоребро - Хамарби, неделя, 16:00 часа

4. АИК - Калмар, неделя, 18:30 часа

Рекордьорът по сезон в шведския елит АИК не се намира в най-добрия си период. Тимът от стокхолмската община Солна завърши едва девети миналия сезон, а в момента е пети в класирането, но е близо до челната тройка, а освен това има и мач по-малко.

Този кръг предстои сблъсък със седмия в таблицата, Калмар - тим, който е на три точки от АИК и на пет от третото място. Всъщност интригата в Швеция този сезон е налице - разликата в тимовете от трето до осмо място е само пет точки.

През последния сезон Калмар бе костелив орех за АИК, като в двата мача с този съперник взе общо четири точки. Последната победа на стокхолмския тим в мач с точно този опоненте преди повече от две години.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

5. Гьотеборг - Мелби, неделя, 18:30 часа

6. ОД Гренланд - Викинг, събота, 19:00 часа

7. Сарпсборг 08 - Бодьо/Глимт, събота, 21:00 часа

8. Бран - Мьондален, неделя, 19:00 часа

Снимка: Getty Images/Guliver Photo

9. Кристиансунд - Сандефьорд, неделя, 19:00 часа

10. Лилестрьом - Молде, неделя, 19:00 часа

Молде води колоната в норвежкия футболен елит, където вече наближава средата на сезона. Девет победи и само две загуби в тринадесет мача са добра заявка за нещо повече този сезон, както и 33 вкарани и само 12 получени гола. Симпатичният тим, който е създаден през 1911 година и трябваше да чака цял век за първата си титла, има за цел отново да стане шампион и уверено върви към нея - без загуба в последните си шест мача.

От другата страна е Лилестрьом - петкратен шампион на страната, чиято последна титла датира отпреди 32 години. Отборът изкара един сезон във втора дивизия и се завърна пр и най-добрите по време на пандемичния сезон 2020, който бе прекратен по-рано.

Фаворитът Молде няма загуба срещу Лилестрьом в последните си шест шампионатни мача, а в неделя ще се опита да продължи успешното си представяне.

11. Тромсьо - Розенборг неделя, 19:00 часа

12. Хаугесунд - Волеренга, неделя, 19:00 часа

13. Стрьомгодсет - Стабек, неделя, 19:00 часа

Ето и прогнозите на Dir.bg за Щастливите 13:

1. Дегерфош - Малмьо - 2

2. Норкьопинг - Хекен - 1

3. Йоребро - Хамарби - 2

4. АИК - Калмар - 1

5. Гьотеборг - Мелби - X

6. ОД Гренланд - Викинг - X

7. Сарпсборг 08 - Бодьо/Глимт - 2

8. Бран - Мьондален - X

9. Кристиансунд - Сандефьорд - 1

10. Лилестрьом - Молде - 2

11. Тромсьо - Розенборг - 2

12. Хаугесунд - Волеренга - 2

13. Стрьомгодсет - Стабек - 1