Скандал пламна във Висшата лига, като от двете страни на огъня са мениджърите на непримиримите лондонски съперници Арсенал и Тотнъм.

Двата отбора, освен историческата си вражда, спорят и за последното място в топ 4 този сезон, което дава право на участие в Шампионската лига. Арсенал в момента е четвърти с 51 точки, а Тотнъм е седми с 48, но и с изигран мач повече.

Преди съботното гостуване на Астън Вила, мениджърът на "артилеристите" Микел Артета се оплака от програмата на отбора му и иронично няколко пъти на пресконференцията си "благодари" на Висшата лига, че е подредила така мачовете.

"Винаги е така с нашите двубои - нареждаше испанецът. - Играем през два дни, през три дни... Благодаря за съдействието на Висшата лига, много ни помагат за това играчите да са здрави и свежи."

В отговор, макар и задочен, тъй като обвиненията не бяха свързани с Тотнъм, Антонио Конте (треньор на "шпорите") не спести нищо на колегата си:

"Артета е забравил, изглежда, за мача Тотнъм - Арсенал и защо бе отложен той - каза италианецът. - Аз не съм забравил, ще му припомня. Ако някой иска да говори за честност и нечестност, когато става дума за програмата, припомням му Тотнъм - Арсенал и това е достатъчно."

Какво визира Конте?

Арсенал имаше само един доказан случай на заразен с ковид, преди да поиска отлагане на двубоя през януари. И въпреки това желанието на тима бе уважено, мач нямаше, в Тотнъм това бе посрещнато гневно.

Дербито ще се изиграе на дата, която още не е определена. Вероятно в последните седмици на сезона през месец май.