Две легенди на "Рома" показаха неуважение към "Ливърпул" в деня на големия мач. Английският отбор приема италианския в първи полуфинал на Шампионската лига довечера в 21,45 часа.

Бруно Конти и Роберто Пруцо са част от делегацията на римляните в Ливърпул, а те са и звезди от отбора, стигнал финал в турнира на шампионите през 1984 г. Загубен именно от "червените" от Града на "Бийтълс".

Пруцо и Конти се снимаха на стадион "Анфийлд", но показаха среден пръст пред едно голямо лого на отбора домакин. Явно, напълно сигурни, че снимката е за лично ползване.

"Още боли от онзи финал - каза Пруцо, който бележи гол през 1984-а. - Това е най-тежкият момент в живота ми, ето това мисля за "Ливърпул" (показва жеста). Но винаги трябва да гледаме напред."

Оказва се, че фотосът обаче изтича из италиански форуми и сайтове, след което стана вайръл из интернет.

"Не знаех, че снимката ще бъде публично достояние", призна Конти. И се извини за жеста.

Той е в пълен контраст с извършеното от отбора на "Рома" в понеделник вечер, когато играчите, треньорът Еузебио ди Франческо и легендарният Франческо Тоти, сега директор, поднесоха цветя пред мемориалната плоча за жертвите от "Хилзбъро" на една от оградите на "Анфийлд".