Скандалният Джоуи Бартън отново влезе в новините в Англия, но вече от позицията си на треньор. Наставникът на Флитууд Таун в Лига 1 е атакувал и ударил колегата си от Барнзли Даниел Щендел.

Случката се е разиграла в тунела на стадион "Оукуел", където отборът на Бартън гостува в събота. Мачът завърши 4:2 за домакините от Барнзли и означава, че те се връщат на второ място, което им дава право на автоматична промоция.

Флитууд не играе за нищо до края на сезона, намира се на 11-о място и не може да изпадне, нито да достигне плейофи.

Според написано от футболиста на домакините Коли Уудрой в социалните мрежи минути след мача, Бартън е нападнал колегата си и "е окървавил лицето му с удари". Малко по-късно играчът изтри написаното в Туитър, след като клубът забрани всякакви коментари по темата.

В неделната сутрин Барнзли публикува и официалната си позиция.

"Потвърждаваме, че инцидент се е случил в тунела към съблекалните след мача срещу Флитууд. Нямаме право да коментираме повече, докато тече полицейското разследване".

Бартън има скандална слава, той бе луда глава и като играч, често се забъркваше в скандали и се сбиваше със съотборници и съперници.

В края на кариерата му дойде и отстраняването му заради участие в залагания, но доживотното наказание бе отменено. И той се хвърли в нова професия - на мениджър, в която се справя нелошо и отборът му играе приличен футбол.

Очевидно обаче характерът на Джоуи Бартън е непроменен.