Нападателят на Зенит Александър Кокорин и полузащитникът на Краснодар Павел Мамаев - и двамата руски национали, бяха заснети как проявяват агресия в кафене в северозападните части на Москва.

Инцидентът се е случил в понеделник сутринта, а според източници на руските медии двамата футболисти са влезли в кафенето със свои приятели, за да закусят.

Националите са били твърде шумни и са помолени от персонала да намалят децибелите, но опитът е твърде неуспешен.

Един от недоволните е редовният посетител на кафенето - Денис Пак, мъж от корейски произход и служител от Министерството на промишлеността и търговията.

Той прави забележка на компанията и двамата играчи го нападат със стол, както личи от видеото.

Получава се меле, а Пак е със счупен зъб, натъртвания и синини. Твърде вероятно е Кокорин и Мамаев да са били в нетрезво състояние по време на случката, но информацията не е потвърдена.

Шофьорът на Пак се е опитал да помогне на държавния служител, но когато е влязъл в заведението, нападателите вече са били напуснали.

Пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Русия съобщава, че "според резултатите от проверката на информацията за конфликта, е образувано наказателно дело на основание престъпление, предвидено в чл. 116 от Наказателния кодекс - "побой".

Снимка: Sports.ru

Установено е от полицейските служители, че е възникнал конфликт между гражданин и двама млади души, в резултат на което един човек е ударен няколко пъти. Понастоящем е започнато разследване".

Предвидените санкции за подобно престъпление са от общественополезен труд до две години затвор. Освен това адвокатът на Денис Пак заяви, че двамата национали са отправили расистки подигравки по адрес на клиента му.

Кокорин и Мамаев са били в Москва, за да празнуват 10-годишнината от приятелството си, което личи по техни публикации в социалните мрежи.

27-годишният Кокорин бе част от националния отбор на Русия на домакинския Мондиал 2018, а 30-годишният Мамаев за последно игра за селекцията през 2016-а.