"Скандалът на "Местая", крещи днес мадридската медийна машина, възмутена от непризнатия гол на Реал във Валенсия в съботната вечер. Мачът завърши 2:2 а реферът Хил Мансано наду свирката в момента, в който топката бе центрирана към Джуд Белингам, който с глава направи резултата 2:3.

В хаоса след последния сигнал настанаха спречквания, а Белингам бе изгонен с червен картон, който ще го извади от следващите поне 2 мача на Реал.

ВИЖТЕ ПАК СКАНДАЛНАТА СИТУАЦИЯ>>>

Казал е на съдията "Това е ш***н гол! Не можеш да свириш, когато топката е във въздуха!". Това разкриха по устните му експерти, след като видяха видеозаписа.

Ситуацията е направо абсурдна, но не е първа в историята на футбола на най-високо ниво.

Напротив. Тя повтаря паметна случка от световно първенство, която и до днес остава един от култовите моменти на Мондиали.

През 1978-ма Бразилия и Швеция играеха при 1:1, когато бразилците получиха корнер.

Изтичаше последната минута, а по онова време добавянето след 90-ата бе рядкост.

Нелиньо изпълни корнера, топката летеше във въздуха, а реферът Клайв Томас (Англия) наду свирката и се обърна, за да си тръгне към тунела за съблекалните. Край на мача в пета-шеста секунда след изтичане на времето. При изпълнение на корнер! Томас бе вече с гръб и не видя, че Зико заби топката във вратата с глава за победен бразилски гол.

Това остава скандален момент, който така и никога не бе обяснен от англичанина. Обвинения към него, че е отменил нарочно гола, са неоснователни - ясно се вижда (на видеото горе), че той свири при центрирането на Нелиньо и дори не изчаква да види какво се случва от него.

Тук Хил Мансано също се обърна с гръб към играта, та не видя как центрирането намери главата на Белингам за победния гол. Свирката му се чу секунда, преди англичанинът да вкара - точно като Зико!