Политическият скандал, който провали мача за Суперкупата на Турция, доведе до безпрецедентно обединение на фенове и клубове в страната.

Припомняме, че Галатасарай и Фенербахче трябваше да се изправят един срещу друг вчера в Саудитска Арабия, но това не се случи след пререкания с организаторите. Домакините на мача отказаха искането на двата клуба за пускане на стадиона на турския химн преди началото, както и за изнасянето на десетки портрети на Кемал Ататюрк на терена.

Отборите също така искаха да излязат с еднакви тениски, на които е ликът на Бащата на модерна Турция. Но и това бе отказано от организаторите.

Именно заради това двата отбора отказаха да излязат на терена, а решението им срещна огромна подкрепа не само от всички фенове на двата най-популярни клуба в Турция, но и от тези на другите тимове в страната.

Някои клубове дори поздравиха Галатасарай и Фенербахче за решението им, а най-неочакваната реакция бе тази на третия голям тим на Истанбул - Бешикташ.

"Орлите", които исторически са приемат Галатасарай и Фенербахче за най-големите си опоненти и доста често остават в тяхната сянка като успехи, отвориха вратите на стадиона си за мача на Суперкупата.

От клуба написаха, че в чест на 100-годишнината от основаването на републиката, ще отворят вратите си за този мач, макар в него за трофей да спорят двата му най-големи съперника.

"Вратата ни е отворена! В чест на 100-годишнината от Републиката, ви очакваме с турски знамена край Долмабахче. Нека се изиграе финалът за Суперкупата, който ще проведем на подходяща дата в нашия дом в сърцето на Истанбул", написаха от Бешикташ на официалната си страница.