Скандалът в испанският футбол добива все по-големи мащаби, като Футболната федерация начело с президента Луис Рубиалес, са готови да доведат нещата до съд.

Припомняме, че всичко започна с празнеснтвата на женския национален отбор на страната след спечелената световна титла, когато емоционалният Рубиалес си позволи да целуне капитанката на тима Дженифър Ермосо.

Първоначално това не доведе до негативна реакция на самата Ермосо, но скандалът бе подхваната от редица организации, включително и от ФИФА, а Рубиалес бе призован да се оттегли.

Той пък категорично обяви, че няма да го направи. Последва ответна реакция и безпрецедентен бойкот на всички националки на Испания, дори и тези, които не бяха част от шампионския състав.

Самата Ермосо смени своята версия и вече твърди, че се е чувствала жертва на агресия от действията на президента, заради което самата федерация заплаши да съди капитанката на националния тим.

В официалното си съобщение, федерацията прилага четири снимки от въпросната случка, на която се вижда как самата Ермосо повдига президента на федерация във въздуха и играе активна роля в тази целувка или поне по никакъв начин не се опитва да я избегне.

Дори и след целувката нейната реакция е нормална, по нищо не личи тя да се чувства жертва на агресия.

Ермосо е заплашена със съд заради лъжливите според федерацията нейни твърдения, а в декларацията се казва, че последствия могат да понесат и останалите бойкотиращи.