На 53-годишна възраст и след дълга битка с рака почина сръбската футболна легенда Синиша Михайлович. Славният защитник изгря на голямата сцена с Цървена звезда, печелейки Купата на европейските шампиони през 1991 година, а след това прекара повече от десетилетие по терените на Италия, преминавайки последователно през Рома, Сампдория, Лацио и Интер.

След края на състезателната си кариера бившият национал на Югославия (63 мача и 10 гола) се захвана с треньорство, като извън една година начело на Сърбия, работеше почти изцяло на Апенините. Михайлович бе треньор на Болоня, Катания, Фиорентина, Сампдория, Милан, Торино и за последно Болоня. Има и кратък период в португалския Спортинг (Лисабон).

През юли 2019 година Михайлович обяви, че се бори с левкемия, но продължи да работи в Болоня. Той претърпя трансплантация на костен мозък и между няколко лечения с химиотерапия се връщаше на треньорската скамейка, но за съжаление болестта го победи.

Синиша бе женен за бившата телевизионна репортерка Ариана Рапакиони, от която има пет деца - трима сина и две дъщери. През миналата година една от дъщерите му, Вирджиния, го направи и дядо за първи път.

И в борбата си със заболяването той бе точно такъв, какъвто и в дните си на играч - непреклонен до последно.

Семейството му излезе със следното съобщение:

"Съпругата му Адриана и децата им Виктория, Вирджиния, Мирослав, Душан и Николас, внучката им Виоланте, както и майка му Викиория и брат му Дражен болка съобщава за несправедливата и преждевременна смърт на своя съпруг, баща, син и брат за пример - Синиша Михайлович.

Уникален човек, изключителен професионалист, отворен и добър към всички. Той смело се бори с ужасната болест. Благодарим на лекарите и сестрите, които му помагаха през годините, с любов и уважение особено към д-р Франческа Бонифази, д-р Антонио Курти, проф. Алесандро Рамбалди и д-р Лука Маркети. Синиша винаги ще остане с нас. Ще живеем с всичката любов, която ни даде"