Казусът с Гари Линекер ще завърши с щастлива развръзка за английската футболна легенда. След вълната на масова подкрепа към някогашната голова машина и настоящ коментатор, от Би Би Си взеха решение да го върнат в ефир.

Бившият английски национал бе отстранен от позицията на водещ на култовото предаване "Мач на деня", след като в социалните мрежи изрази личната си позиция спрямо държавната политика към мигрантите. Линекер направи сравнение на случващото се във Великобритания с това, което е било в нацистка Германия, поради което бе отстранен.

Лично директорът на Би Би Си Тим Дейви обяви, че Линекер ще се върне в ефира.

"Всички разбират, че това бе труден период за нашите служители, коментатори, гости и най-вече - зрители. Извинявам се за това", обяви той в официалната си позиция.

"Все пак сме сърана, в която преобладават толерантните, откритите и щедрите хора. Колкото и трудни да бяха последните дни, няма база за сравнение с това да трябва да напуснеш родната си страна заради война и да търсиш убежище някъде далеч от дома", пък каза самият Линекер.

Той води "Мач на деня" от 1999 година насам и е най-високоплатеният служител на Би Би Си с годишна заплата от близо 1.5 милиона евро.

Все пак обаче профилите му в социалните мрежи ще бъдат прегледани по "независим начин". Нещо, с което самият Линекер е съгласен.

Той бе определен като "ценна част от компанията".