Трансферната сага около Килиан Мбапе се форсира след вчерашния ултиматум от ръководството на ПСЖ. Играчът получи срок до 2 седмици или да преподпише договора си, или да бъде продаден още това лято.

Френските медии са категорични, че срокът не е случайно подбран. А причината е прозаична - 40 милиона евро. Точно толкова трябва да получи Килиан Мбапе, ако на 1 август все още е футболист на ПСЖ. Затова шефовете се опитват да форсират развръзката, за да не се окажат в положение да платят въпросната сума и въпреки това да изпуснат голямата си звезда.

И ако в момента топката е у Мбапе, който има конкретен срок да обяви решението си, в най-изгодна позиция е Реал Мадрид.

Испанските медии анализират, че на "Бернабеу" са готови с офертата, но следят случващото се и очакват най-добрия момент. А той ще дойде съвсем скоро, когато Мбапе ще откаже да продължи договора си и ПСЖ спешно ще трябва да го продаде.

Тогава Реал ще излезе с оферта от 200 милиона евро, твърди приближеният до клуба журналист Хосеп Педрол пред El Chiringuito TV.

"Мога ексклузивно да разкрия плана на Реал Мадрид. Испанците ще изчакат, докато Килиан отново каже на ПСЖ, че няма да поднови договора си. Не очаквайте преговори с ПСЖ. Когато майката на Мбапе потвърди, че контрактът няма да бъде удължен, Реал ще влезе в ролята на "спасител". Затова и в Мадрид вече са приготвили 200 милиона евро", обясни Педрерол.

Желанието на Мбапе да играе единствено за Реал Мадрид може да помогне на "кралете" в преговорите. Очаква се, че с наближаването на затварянето на трансферния прозорец финансовите изисквания на Пари Сен Жермен ще намалеят.