ПСЖ обяви дългоочакваната новина, а именно, че Луис Енрике е новият треньор на отбора.

Още преди няколко седмици бе ясно, че това е избор №1 за поста, между двете страни имаше и устна договорка, като просто се изкачваше официалното уволнение на досегашния настанвик Кристоф Галтие.

След като вчера раздялата стана факт, днес ПСЖ представи Енрике и началото на нова ера, в която ще видим нова траснферна политика при богаташите от Париж.

Както ви разказахме по-рано днес, клубът няма да се стреми в привличането на най-големите имена на пазара, а в привличането на точните футболисти, с които Луис Енрике иска да изгради своя отбор.

Разбира се, говорейки за звезди няма как да подминем темата Килиан Мбапе, около която президентът на парижани Насер Ал Келайфи внесе яснота.

Силният човек в ПСЖ бе категоричен, че Мбапе няма да си тръгне без пари от Париж, което е ясен знак, че в следващите седмици или ще има подписване на нов договор между двете страни, или траснфер, а посоката е една - Реал (Мадрид).

Договорът на суперзвездата изтича през лятото на 2024-а, като Ал Келайфи ясно каза, че без нов договор, той няма да продължи да играе в клуба, а след това да си тръгне като свободен агент догодина.

Очевидно следващите седмици ще са ключови за бъдещето на Мбапе, който може да поеме към Мадрид и съвсем да разчисти нещата за Луис Енрике, който иска да изгради тотално нов футболен проект.