Словенецът Славиша Стоянович е кандидат за треньор на "Левски", твърди Sportal.bg.

Наставникът дори вече е в България и чака преговори с шефа на "сините" Спас Русев. Днес "Левски" гостува на "Ботев" в първия кръг от новия шампионат, като начело на отбора е Георги Тодоров. Той обаче е временен вариант.

Клубът търси треньор, след като Русев обяви в сряда, че Делио Роси си тръгва по взаимно съгласие. И този казус е неясен, тъй като италианецът засега отказва да приеме варианта.

Стоянович е на 48 години, със сериозен опит като треньор, след като е започнал в професията преди да навърши 30.

Водил е няколко тима в родината си, както и националния отбор за един кратък период между 2011-а и 2012 г.

Има опит като асистент в националния тим на ОАЕ (2009-2011 г.) и начело на китайския "Чанчун Ятай" през 2016 г. Футболните му пътешествия не са само из Азия, като през сезон 2014-2015 г. води белгийския "Лиерс".

Година по-рано Стоянович носи титла на "Цървена звезда", която е първа след 7 сезона за гранда в Сърбия. Куриозно - ако стане треньор на "Левски", именно с такава седемгодишна доминация трябва да се бори и в България ("Лудогорец" е с толкова титли поред).

Последният му клуб е "Рига", който пък тази седмица бе елиминиран от ЦСКА в Лига Европа, като в Латвия словенецът е работил до миналата есен.

Преговорите няма да са лесни, тъй като финансовите изисквания на Стоянович не са ниски. А "сините" имат проблеми на този фронт след сериозните инвестиции в заплати на ирачи и Роси в последните 12 месеца.

Ако договорка с този треньор не бъде постигната, вариант №1 за "Левски" продължава да е наставник от България - Ясен Петров или Стойчо Стоев.