Португалският национал Уилям Карвальо изглежда е тръгнал по стъпките на Даниел Алвеш, но не на футболния терен, а извън него. Дефанзивният халф на Реал Бетис е бил призован в съда в Севиля по-рано днес, където трябва да отговаря по обвинения за сексуално насилие.

31-годишният футболист е обвинен от жена, че я е дрогирал, а после я е насилил, правейки секс с нея без да се е съгласила. Случката се е разиграла през август миналата година в хотел, намиращ се в андалусийския град. Разследващите отчитат, че по тялото на жената е имало видими следи от насилие, а също така тя няма съвсем ясни спомени какво се е случило.

Но е категорична, че Карвальо е бил заедно с нея в леглото. Потърсила е властие на следващия ден, след като е била посъветвана от свои приятели да го направи. Оплакала се е от болки в интимните части, а също така видимо не е изглеждала добре.

Новината за тази случка идва само ден, след като официално започна дело от подобен характер срещу Дани Алвеш. Легендарният бразилски защитник е заплашен от затвор за период от 9 до 12 години.

Към момента все още липсва какъвто и да било коментар - нито от страна на Карвальо, нито от клуба му. Ако бъде потвърдено, че историята действително се е случила така, то това на практика ще означава край на кариерата на играча на високо ниво.

Футболистът е роден в Луанда, Ангола, но още като дете се мести в Португалия, където направи име като играч на Спортинг (Лисабон), а през 2018-а премина в севислкия клуб, за който вече има почти 180 мача. Карвальо е европейски шампион с Португалия от 2016 година, а през сезон 2018/2019 спечели с националния отбор турнира за Лигата на нациите.