Националният селекционер Ясен Петров бе принуден да прави неочаквана промяна в списъка си повикани играчи. Причината е травма, която е получил вратарят Георги Георгиев след вчерашния мач на неговия Черно море срещу Пирин.

Георгиев бе титуляр под рамките на вратата в квалификациите срещу Италия и Литва, като се представи отлично, особено срещу европейските шампиони, а очакванията бяха, че той със сигурност ще бъде титуляр и в предстоящите мачове на България.

Те са срещу Литва във Вилнюс на 9 октомври, както и домакинство на Северна Ирландия три дни по-късно.

Вместо Георгиев в списъка попадна вратарят на Арда - Иван Караджов.

Зад гърба си 32-годишният Караджов има няколко повиквателни за представителния тим на България, но има само един мач, който бе именно под ръководството на Ясен Петров, когато селекционерът му даде полувреме игра в контролата срещу Русия през юни.

Така за предстоящите мачове освен Караджов, другите две опции пред Ясен Петров са Мартин Луков, който има 4 мача за България, както и абсолютният дебютант Светослав Вуцов от Славия.

На този етап Луков изглежда с най-големи шансове за титулярното място, но предвид подхода на селекционера в предишните мачове, няма да е изненада да видим и 19-годишният Вуцов от първата минута.

По подобен смел начин Ясен Петров пусна титуляри трима млади и неопитни централни защитници през месец март, на които обаче продължи да разчита през цялата година.

Тогава зад тях на вратата бе също млад и неопитен вратар в лицето на Даниел Наумов.