Руският милиардер Антон Зингаревич, който вече две години финансира Ботев (Пловдив), даде интервю за "Спорт Експрес". Там собственикът на "канарчетата" говори по доста теми и обърна внимание на най-наболялата сред феновете на "жълто-черните" - завършването на строежа на клубния стадион.

"Развитието на нашия проект е в ход. Най-важният въпрос е изграждането на нов стадион, а той трябва да се реши в следващите дни. Става много бавно, но в следващите десетина дни очаквам управата на града да вземе решение за останалата част от финансирането. Надяваме се до края на годината стадионът да бъде напълно-завършен", каза той.

Зингаревич добави, че основната цел пред отбора не е шампионската титла, а постоянно участие в евротурнирите и развитието на млади играчи, които да бъдат продавани.

Той взе отношение и по полемиката, разиграла се относно контролните мачове на български тимове с руски такива и най-вече на "Левски".

"Струва ми се, че само "Левски" от българските отбори отказа да играе срещу руски противници. Това е тяхно решение. Що се отнася до нас - просто искахме да се изправим срещу добри опоненти и не отменихме контролите. Дори не сме си и помисляли да го правим", сподели още собственикът на клуба.