Руският собственик на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич се раздели с датския си отбор Фремад Амагер, съобщават медиите в скандинавската страна. Компанията е базирана в Монако.

Лидер на групата на инвеститорите, която сега пое Фремад Амагер, е 45-годишният Джош Уолъс. Клубът обяснява, че наред с други неща въпросният бизнесмен е работил в технологичната индустрия от много години.

За да се захване с клуба, Уолъс регистрира специална компания, която ще носи неговото име и ще притежава акциите. Името й е FremadAmager USA.

"От няколко месеца водя постоянен диалог с клуба и затова мога да кажа, че съм наясно какво се случва. Въпреки че имат спад в резултатите в последно време и са на дъното на класирането, предизвикателствата са големи и аз съм амбициран. Прегледах доста от пътуването през последните години и знам какво се е случвало, както от търговска гледна точка, ката и като спорт. Другото, което искам да отбележа, че Копенхаген е фантастичен град, но Амагер е горда местна общност и това е важното, каза още американският бизнесмен.

След тази промяна Зингаревич остава собственик на три клуба: Ботев (Пловдив), Чийта в Гана и академия за млади таланти в Русия. По непотвърдена информация, парите, които ще получи от американците за датския отбор, ще бъдат инвестирани в българския такъв. Амбицията на руския бизнесмен е да си гарантира постоянно място на Ботев Пловдив в европейските турнири и така да рекламира бизнесите си на континенталната сцена.