Собственикът на пловдивския Ботев - Антон Зингаревич, сподели своята версия за трансфера на Тодор Неделев, който шокира футболната общественост у нас.

Буквално за часове звездата на "канчарчетата", който редица пъти през годините отказваше оферти от България и чужбина, бе трансфериран в шампиона Лудогорец, а това съвсем очаквано предизвика гнева на феновете.

Този гняв обаче не бе насочен към самия Неделев, който вчера се яви пред тях и със сълзи на очи каза, че не е искал да си тръгва.

Той разкри, че така и не е получил уверение от собственика, че го иска в клуба и договорът му ще бъде удължен през лятото. Тези думи на Неделев накараха самият Зингаревич да сподели пред "Plovdivnews.bg".

"Искам да кажа как стоят нещата от моя страна и от страна на клуба. Тошко имаше договор за 3 години, като през юни изтичаше втората година. В договора имаше и клауза, при която може да разтрогне през юни и миналата вечер в 20:30 часа в клуба имаше обаждане от неговия агент, че има предложение от Лудогорец и иска да проведем разговор.

Вчера сутринта проведохме среща, на която те ни представиха офертата и казаха, че предвид факта, че договорът му изтича юни не можем да искаме много пари. Освен това от обаждането вечерта на сутринта всички документи вече бяха готови за нотариус. Как става толкова бързо това? Аз казах, че не е до парите, а до това какво иска Тошко.

Аз имах и личен разговор с Тошко и му казах, че знам за офертата и трябва да я обсъдим, за да вземем решение. Във връзка с изтичането на договора имахме 3 опции - да си тръгне, да преподпише с Ботев или да оставим всичко за лятото, ако не може да реши сега, тъй като трансферният прозорец затваря. Той ме изслуша и каза, че трябва да говори с мениджъра си. След 5 минути ми звънна и ми каза, че решението му е да си тръгне.

Аз прочетох това, което той каза, че няколко пъти ме е питал дали искам да остане и казвам, че не е така. Не ме е питал няколко пъти дали искам да остане в клуба. Загубих уважение към него. Аз загубих уважение към него като човек.

Истина е, че му дадох трите опции, а той след 5 минути ми каза, че иска да си тръгне", заяви Зингаревич.