Иван Василев се оттегля от Локомотив София след 9 години като основен финансов благодетел на клуба. Новината е на "Труд".

Бизнесменът Василев е успял да намери човек, на когото е готов да предаде "щафетата" и издръжката на един от традиционните отбори у нас да е в сигурни ръце.

Новият собственик на клуба е Веселин Стоянов, койно досега бе в Управителния съвет на Локо, като е помагал и с финансови средства.

Стоянов е до Иван Василев от самото начало на рестарта на Локомотив, тръгнал от окръжните групи през 2015 година. Сега поема изцяло издръжката на футболния тим в Първа лига.

Новият силен човек се ползва с доверие от феновете, тъй като самият той е от известните привърженици на клуба.

Очакват се промени, селекцията за новия сезон също е в ход, след като през последните дни бяха привлечени Светослав Диков, Юлиан Ненов и Симеон Славчев.

След 2015-а Иван Василев, и с помощта на Стоянов, успя да върне "червено-черните" в елита, където те се задържаха, въпреки че са по-ниските места в класирането.

Но босът не успя да намери общ език с феновете и на няколко пъти обявяваше, че е готов да продаде Локомотив и да го напусне.