Отборът на Спартак (Варна), който преди няколко седмици си осигури завръщането в елита на България изненадващо обяви раздялата си с треньора Росен Кирилов.

Изненадваща смяна, защото Кирилов успя да върне "соколите" в елита по доста убедителен начин и спечели Втора лига, а нищо не предвещаваше подобен сценарий.

Росен Кирилов бе назначен начело на Спартак в началото на годината, когато също изненадващо бе освободен Васил Петров, а като мотив бе посочено уронване на престижа на клуба.

Кирилов се справи чудесно със задачите си, но очевидно Спартак ще бъде воден от различен треньор в елита.

Конкретна причина за раздялата с Росен Кирилов не се посочва, като на официалната си страница "соколите" само написаха, че след проведен с него разговор е взето решение двете страни да се разделят след края на сезона.

Ето и какво написаха от Спартак:

"Уважаеми привърженици на Спартак,

През изминалите няколко месеца, откакто пое тима, Росен Кирилов и неговият щаб не само изпълниха задачата, която им бе поставена - първото място в шампионата и завръщане в Първа лига, а изградиха отбор и колектив, който постигна победи с убедителна игра и стил, с който всички привърженици могат да се гордеят.

След проведена среща и разговор със старши треньора Росен Кирилов,, бе взето решение той да води представителния отбор на клуба до края на настоящия сезон във Втора лига.

Ръководството на Спартак изказва своята благодарност на Росен Кирилов за работата му и професионалното му отношение към клуба и задълженията си, като му пожелава успех в треньорската му кариера.

Ръководство на ФК Спартак Варна".