Селекционерът на Италия Лучано Спалети направи интересно сравнение преди мача на неговия отбор срещу Испания от Евро 2024. Двата тима ще играят тази вечер в един от най-очакваните двубои от груповата фаза, след като спечелиха първите си мачова - "фуриите" надиграха Хърватия с 3:0, докато настоящите шампиони на Европа победиха Албания след обрат и 2:1.

"Носим костюмите на Джорджо Армания извън терена, а той е известен по целия свят. Ще се опитаме да бъде мтолкова елегантни и в мача, отново добре облечени, но не се страхуваме да се нацапаме, ако се наложи", заяви италианският треньор.

"Трябва да поддържаме едно и също ниво на интензитет през всичките 90 минути и да действаме бързо. Ако не го направим, те ще ни наранят. Това е мач, който може да се превърне в невероятна история за разказване по-късно", добави още той.

Спалети, който наследи Роберто Манчини, извел Италия до титлата на предишното Европейско, определи битката с Испания като "един от най-важните мачовет в кариератата му".

Ако един от двата тима победи тази вечер, то той ще си осигури класиране за осминафиналите, след като Хърватия и Албания завършиха 2:2 снощи.

Мачът е от 22.00 часа в Гелзенкирхен.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО