Действащият европейски шампион Италия не тръгна с големи очаквания към Евро 2024, а дори и специалистите не слагат Скуадрата след големите фаворити за краен успех.

Обект на огромна дискусия на Ботуша са методите на селекционерът Лучано Спалети, които вече не са тайна, а мнозина ги определиха като едва ли не военен режим.

Самият Спалети не крие методите си, а с гордост ги изброи и мотивира избора си.

Лучано Спалети категорично забрани на всички италиански национали да вземат своите игрови конзоли на лагера. Освен това телефоните ще бъдат забранени по време на общите занятия на тренировъчната база, а в списъка със забрани също така влиза и слушането на музика.

Спалети насърчава разговорите между играчите, или както самият той каза: "По-добре да мълчат, да наведат глави и да въртят педалите на тренажора".

Медиите в Италия са скептични към тези методи и не са убедени, че биха сработили с оглед горещата южняшка кръв, а и манталитетът на новото поколение играчи, с които Скуадрата разполага.

Има мнения, че точно този сблъсък на поколенията, към който Спалети очевидно не е готов да се пригоди, може да разбие съблекалнята тотално.

Правят се сравнения с шампионското Евро 2020, когато обстановката бе тотално различно. Роберто Манчини тогава създаде една приятелкса и доста веселяшка атмосфера, лишена от напрежение и очаквания, която в крайна сметка доведе до нужния резултат.

Но Спалети е категоричен, а друго нещо, което той обясни около методите си бе: "Няма да променям нищо. Ние не сме тук просто да участваме, а да спечелим. Не искам играчи, които се разсейват и стоят будни до 4 сутринта".

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО