Жозе Моуриньо се изказа изключително ласкаво за Локомотив, след като неговият Тотнъм постигна изключително труден успех с 2:1 на "Лаута".

"Шпорите" трябваше да правят обрат в последните минути срещу девет пловдивчани, като очакванията им за лесен успех изобщо не се оправдаха.

Специалния поздрави пловдивчани за показания характер и начина, по който са изиграли 90-те минута.

"Искам да поздравя Локомотив, тяхното представяне беше страхотно, респект към тях, те се "биха". В 70-ата минута съумяха да отбележат.През първата част имахме положения, имаше дузпа, която ако имаше ВАР щеше да бъде отсъдена.

Поздравления за тях. Съжалявам, че нямаше публика, хората, които ги видяха, че спечелиха Купата щяха да ги подкрепят. Не всеки ден Тотнъм идва в България. С респект се отнесох към тях, още вчера, някои очакваха да дойда с резервен тим.

Трудно беше да накарам футболистите да разберат, че ще е тежък мач. Ако играехме в два двубоя, нещата в Лондон щяха да са различни, но такива са условията. Това е надпревара, която ние опитваме да спечелим. Не е лесно, когато играеш в един мач, следващият ще бъде в Северна Македония. Знаехме, че ще е тежко. Трябва да побеждаваме, загубихме срещу Евертън, но трябва да побеждаваме", сподели той.