В очакване да се поднови футболният сезон, играчите тренират усилено у дома и не оставят физическата им форма да спадне.

В Австралия първенството вероятно ще бъде рестартирано още в началото на май, а един от фаворитите за титлата - Пърт Глори, трябва да е подготвен за този момент.

Вратарят на тима - ветеранът и култов герой за феновете в страната Лиъм Реди, не спира да тренира у дома, като има и собствен отбор, който му помага в заниманията.

Синовете му - Марли, Хендрикс и Зиги (човекът е голям фен на музиката, както се досещате), активно участват във всяко упражнение.

Те са и помощниците в редовните мачлета на джитбол, които се организират в двора на къщата на вратаря.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА КАК СЕ ГОТВИ СЕМЕЙСТВО РЕДИ>>>

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Времето ми е запълнено, а режимът ми - по график всеки ден и всеки час - разказва за сайта на клуба Реди. На 38 години той е смятан така или иначе за един от най-добре подготвените физически играчи в отбора, а в дома му има малка фитнес зала. - Клубът направи програма за сутрините, а следобедите се готвя по моя такава. Футбол, тежести, волейбол, баскетбол...

Имам и стената в двора, където мога да правя вратарски упражнения - ритам топката срещу нея и я отразявам. Синовете ми също са важни - те са нападателите, аз - вратар. Така не излизам от форма."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Две от трите хлапета са ученици и сутрините им са заети с уроци. През това време Лиъм изпълнява упражненията, предписани от клуба му Пърт Глори. След обяда е време за "отборни занимания". Реди (готов от английски език - б.а.) иска да е напълно "реди", когато започнат мачовете.

"Имаме голям проблем в последните дни - в нашата част от града има сривове в интернет - разкри вратарят пред сайта на клуба си. - Това е истинска катастрофа за всеки с деца... Но пък имаме предостатъчно време за футбол и други спортове, а синовете ми вече дори забравиха NetFlix и YouTube. Разбира се, предпочитам все пак да нямам проблеми с интернет..."

Ветеранът е шампион от миналия сезон в австралийската А-Лига и има амбиции да повтори постижението.

Следващият му мач, независимо кога е той, ще е под номер 300 за вратаря в елита на футбола в страната.

Той е посланик на Фондация DT38, която се занимава с благотворителност. Това го прави още по-популярен сред австралийците.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА КАК СЕ ГОТВИ СЕМЕЙСТВО РЕДИ>>>

Снимка: Getty Images/Guliver Photos