Точката в Дания в момента е най-важното нещо за Лудогорец, заяви треньорът на "орлите" в този мач Станислав Генчев. Той и звездата на отбора Кирил Десподов признаха, че българските шампиони отстъпваха на Мидтиланд в някои периоди от мача, а това прави равенството още по-ценно.

Генчев замести трeньора Валдас Дамбраускас, който даде положителен тест за Ковид-19 преди отпътуването за Дания.

"Изключително труден двубой срещу силен съперник. До последно не се знаеше как ще завърши мачът. Нямахме такъв контрол, какъвто ни се искаше, но хубавото е, че спечелихме една точка. Мидтиланд често вкарва в първите 10 минути на двете полувреме и точно това се получи срещу нас. Хубаво е, че успяхме да се върнем в мача, но в края трябваше да сменим доста от добрите ни футболисти заради контузии", каза Генчев в ефира на bTV Action.

Един от футболистите, които излязоха с травми, бе Кирил Десподов. Той отбеляза единствения гол в полза на разградчаните и бе заменен след час игра.

"Получих удар в глезена и като стъпих на земята, го обърнах. Не съм доволен от точката. Нито тя е това, което искахме, нито играехме така, както можем. Мидтиланд обаче показа отлична преса и не ни позволи да играем. Датчаните стояха по-добре от нас физически, но аз съм радостен, че се борихме до края и взехме тази толкова важна точка", заяви Десподов.