Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев бе доволен - обяснимо - от убедителното 3:0 над Ференцварош в Будапеща.

"Много добър мач и категоричен резултат за нас. Казах на нашите играчи преди двубоя, че ние сме две или три класи над тях и така трябва да е резултатът. Мачът тръгна добре за нас, разви се двубоят както ние искахме - анализира Генчев. - Бяхме изготвили стратегия за мача, познавахме ги от двете срещи, които бяхме играли срещу тях.

Нашият отбор е опитен, има самочувствие в евротурнирите. Именно това самочувствие ни помогна днес. Отборът играе като колектив, миналия мач беше Клаудио, сега Форстър - най-важното е да вкарваме и да постигаме целта си като отбор.

Двете победи и шест точки са добър старт, Ференцварош изглежда остават назад. Битката ще е между нас, ЦСКА и Еспаньол.

Пламен неслучайно е национален вратар, свърши си работата.

На полувремето имахме време да говорим как да реагираме на това, че сме с 10 души. Получи се, не допуснахме гол. Върша си работата, за да може отборът да постига резултати. Нататък всичко е в ръцете на ръководството за моето бъдеще.

Ще видим какво е състоянието на контузените, имаме достатъчно играчи в състава.

Пренастройката от евротурнири към българско първенство е трудна, не е лесно да се мотивираш от такъв пълен стадион към местните мачове. Но е добре, че играем с Левски и пак ще има хубава атмосфера и пълни трибуни."