Футболната федерация на Италия започна разследване на Ювентус по обвиненията, че "бианконерите" са плащали на играчите си заплати, които са различни от вписаното в техните договори. Това не е нещо ново за торинския гранд, който загуби титлата си от 2005 година и бе изхвърлен в Серия "Б" заради скандала "Калчополи".

Тогава обаче не ставаше дума за финансови неуредици, а за манипулация в избора на съдии за конкретни мачове.

Целият борд на Юве подаде оставки в понеделник, като в това число влязоха и президентът Андреа Аниели, както и изпълнителният директор Маурицио Аривабене. През последните месец финансовите отчети на "Старата госпожа" бяха подложение на проверка от прокуратурата и италианския икономически регулатор, като има обвинения и за фалшиво счетоводство и манипулирание на борсата.

Новият изпълнителен директор Джон Елкан обяви, че към момента Максимилиано Алегри ще продължи да изпълнява треньорските си задължения в клуба.

В момента Ювентус е трети в Серия "А", изоставайки на 10 точки от лидера Наполи. Преди прекъсването за Мондиал 2022, тимът бе в серия от шест последователни победи в италианския шампионат.