Рахийм Стърлинг се завърна в лагера на английския национален отбор и вече тренира със съотборниците си преди мача с Франция.

Наложи се нападателят да се завърне на Острова за няколко дни, след като стана ясно, че е бил ограбен.

Звездата на Челси вече е в Катар и може да вземе участие в предстоящия двубой срещу "петлите", който е в събота от 21 часа.

"Ще оценим състоянието на Рахийм преди мача. Той пропусна много тренировки и имаше два дълги полета. Това не е най-добрата подготовка за мач от такова ниво, но ще видим в каква форма е Стърлинг сега", каза мениджърът на Англия Гарет Саутгейт в отговор на въпрос дали играчът ще може да излезе на терена срещу Франция.

Междувременно слекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан каза, че колегата му от Англия Саутгейт не получава нужното уважение в собствената му страна. По думите на Дешан, Гарет Саутгейт е преобразил отбора на Англия, но това не се оценява достатъчно в родината му.

"Много харесвам Гарет. Срещали сме се многократно и сме говорили за редица неща. Не всеки го цени толкова много в собствената му страна, макар че беше добър футболист с дълга и забележителна кариера, а освен това е и много добър треньор. Той изведе Англия до някои много добри резултати през годините", каза Дешан на пресконференцията преди мача.