Христо Стоичков даде интервю за аржентинската медия "Super Sports Radio" и говори основно за най-добрия футболист в света.

Лео Меси и българската мегазвезда са приятели от години, като аржентинският гений получи от Христо "Златна обувка" за голмайстор на Европа преди години, а през януари бе придружаван от легендарния №8 на церемонията за "Златната топка" в Париж.

"Винаги, когато Лео губи с аржентинския отбор, той страда много - каза Стоичков в интервюто. - Всеки път той е виновен, а не тези, които са около него на терена. Ясно е, че той е най-добрият, но не може да побеждава сам.

Да го видя как страда от това е болезнено, защото той е мой приятел. Бих разменил моята "Златна обувка", спечелена на Мондиала през 1994-а, за да стане той световен шампион.

Да, бих го направил за него!"

Камата коментира и ситуацията в Барселона, където се очертава да има нов аржентински нападател. Лаутаро Мартинес от Интер е вариант №1 за трансфер.

"Не е лесно да успееш в Барса - предупреждава Стоичков. - Трябва да имаш характер, не само качества.

Лаутаро ще е щастливец, защото до него ще са хора като Меси и Суарес, големи играчи и шампиони. Ако се учиш от Суарес, имаш късмет - той е невероятен играч с неговото движение и голове. За мен Луис е един от най-добрите, ако не и най-добрият типичен номер девет в историята на Барса.

От това, което съм гледал от Лаутаро, той също е много подвижен и не спира да следи играта. Лео Меси би играл лесно с такъв нападател, но дали самият той ще се адаптира бързо?".