Христо Стоичков категорично извади името си от спекулациите, че може да се кандидатира за нов президент на БФС.

В интервю пред НОВА, дадено в Париж около церемонията за връчването на "Златната топка", Камата коментира и други теми около родния и световния футбол.

"Няма шанс! Аз да стана президент на БФС? Няма да го видите никога - каза единственият българин, печелил най-престижната индивидуална награда във футбола. - Преди 15 години предвидих тези хора (шефовете на БФС - б.р.) как ще свършат. Тогава мен ме разпитваха за корупция, не съм го забравил. Да кажат те сега..."

На въпрос дали според него Димитър Бербатов или Стилиян Петров са подходящи за поста, Христо се усмихна:

"Всеки си решава дали иска да сложи лед на здрава глава..."

Стоичков коментира и ситуацията около националния отбор, който получи шанс да се класира за Евро 2020 през баражите в Лигата на нациите:

"Как искаме да се класираме с три или шест точки? Имаме шанс, разбира се. И съм убеден, че стадионът ще е пълен. Хората ще им покажат на тези футболисти, че ги подкрепят. Но ако те не покажат на феновете, че искат и могат...

Това е последният им шанс. Ако не успеят пак - чистка, започваме с 15-16-годишни и с тях в следващите 4-5 години правим отбор. Тези повече шансове не заслужават. Те нямат нищо. Не знаят какво тренират. Гледат да мине денят и да си вземат заплатите, нашарени отгоре до долу с татуировки..."

По темата с Меси, Роналдо и "Златната топка", Стоичков също не спести нищо в свой стил:

"Меси и като човек е голям, а като футболист е на своя планета, няма с кого да се мери. Кристиано Роналдо ще остане винаги Кристиано, защото Роналдо е само един - Феномена. Меси е извън тях, на друго ниво.

Зарадвах се, когато видях "Топката" и с моето име в залата тук. Специално е, невероятно е. Като малко дете му се радвам на този трофей и така вече 25 години, откакто го спечелих."