Христо Стоичков отбеляза с емоционален пост днешния ден.

Преди 30 години на 10 юли България спечелихме епичната победа над Германия с 2:1 на Световното в САЩ, която ни класира на полуфинал. Ицо изравни резултата с фамозен гол от фаул, а след това Лечков довърши германците.

В същия ден, но през 1988 година, е родена и голямата дъщеря на Стоичков - Михаела. Ето какво каза по повод 10 юли Христо Стоичков в личния си профил във фейсбук:

Здравейте, приятели. Днес е един специален ден - 10 юли. 10 юли ще остане в историята на световния и българския футбол, знаете, че германската стена падна. Затова бяха виновници всички от нашия национанел отбор и искам да ви поздравя с това великолепен ден.

Приятели, помните ли 10 юли? Помните ли великаните, които се бяха наредили на германската стена? А помните ли как реагира вратарят Бодо Илгнер? За мен, а съм сигурен, че и за цяла България това остава незабравим момент! В него узаконихме най-важния факт - вече бяхме световна сила! И то каква само - тази, която каза стоп на актуалния световен шампион! Тогава нямаше такива технологии, но по телефона семейството ми разказваше каква еуфория е в България! Всички бяхме едно цяло! И вярвам, че един ден пак ще бъдем!