Христо Стоичков даде интервю за радио "Супердепортиво" в Аржентина и не спести нищо никому, в свой стил. Изказването му се цитира от всички онлайн медии в страната.

Носителят на "Златната топка" бе запитан по горещата тема за цялата южноамериканска страна - ще се откаже ли Меси от националния отбор след провала на Мондиал 2018.

Засега новините са оскъдни, но се говори усилено, че Лео не иска да носи повече фланелката в небесносиньо и бяло.

В страната феновете също са разделени за това, дали геният от Росарио не трябва да бъде оставен извън състава, дали се раздава максимално за националния тим и т.н.

"Когато Аржентина загуби, това винаги е по вина на Меси. Така го изкарвате - каза Стоичков в разговор с журналиста Емилиано Нуниа. - На Копа Америка преди 2 години, други изпускат положения и провалят отбора, но Меси не успява да вкара дузпа и пак той е виновен.

Много е лесно да сложиш всичко върху Лео и другите 22-ма играчи просто да "се возят на неговия автомобил".

Ако утре извадите Меси от отбора си или той се откаже, няма да спечелите мач поне три години!

Не забравяйте, че преди четири години Аржентина щеше да е Световен шампион, ако Игуаин не бе изпуснал два златни шанса на финала. Не Меси бе причината за загубата тогава.

Познавам Лео от 12-годишен, откакто дойде в "Барселона". Знам през какво е минал, какво е преодолял, за да е това, което е. В момента той е главата на семейството там, а "Барса" е голямо семейство.

Дали аз бих желал да променя времената и да играя с Меси?

Не знам, аз имах моето време, той има своето. Гледам какво прави във всеки мач за "Барселона", ние всички сме виновни за това, че искаме той да прави постоянно нещо извънредно, нещо невероятно и по-добро.

Такива са очакванията към него.

Проблемите на аржентинския футбол не са свързани с Меси, те са във федерацията. Няма проект и ясна визия.

Имаше и една лъжа, която някой измисли - че Меси определял треньорите на националния отбор. Това е пълна глупост.

Защо не сложи мен, аз съм му приятел! Пълна лъжа, просто, защото на някой му харесва да чете такива неща.".