Станимир Стоилов застана пред медиите преди утрешното столично дерби на Левски срещу Славия.

"Сините" нямат победа вече шест мача, а ужасната серия започна именно с поражение от Славия на 12 октомври, което бе последвано от пет поредни ремита.

Стоилов призна за напрежение от липсата на резултати, но също така изрази и своята увереност, че една победа може да преобърне нещата и да вкара клуба в серия от победи.

Неговото спокойствие е свързано с това, че по думите му "сините" продължават да играят доминиращ футбол и е въпрос на време това да започне да се изразява в победи.

"Надявам се футболистите да са пределно концентрирани и мотивирани, за да обърнем тази серия. Нормално е да има напрежение и да има лек дискомфорт от дългата серия без победа. Както можеха да са пет равенства, така можеха да са четири победи и един равен. Мисля, че може точно в най-старото столично дерби да обърнем ситуацията.

Ако искаме да намерим извинение, казваме, че е голямо напрежението. Не виждам колко е голямо напрежението, когато играеш на "Георги Аспарухов" или пред феновете на Левски. Общият баланс в отбора като игра е нарушен, но като стил не е. Много е важно да виждаме в очите на футболистите тази свръхамбиция да печелят. Именно тази свръхамбиция прави разликата. Нашите играчи трябва да свикнат да играят под напрежение. Ако не можеш да играеш под напрежение, не можеш да разчиташ да се бориш за резултати, титли или купи. Надявам се утре да забравим всичко.

В България обикновени буксуването го определям от резултатите. Лично в моите разбирания е да виждам качество. Резултатите рано или късно ще си дойдат.

В България обикновени буксуването го определям от резултатите. Лично в моите разбирания е да виждам качество. В момента най-важно е да намерим пътя към победата. Ако намерим този път, победите неизменно ще дойдат. Отборът трябва да продължим да играе в доминиращия си стил. Левски е в състояние да изгуби и да навакса много точки. Аз лично очаквах проблеми и спадове. Неслучайно използвам думите крехък отбор. Левски трудно можеше да загуби в тези 5 мача, това е на 200%.

Имаше мачове, в които тотално ни избяга футболният шанс. Имаше положения, които наистина трябваше да бъдат реализирани. Част от играчите все още нямат мисленето на футболист на Левски. Въпреки че надиграваме противниците си, ние трябва да играем още по-добре. Когато имаме и по-голяма конкуренция, няма да има играч, който да не бъде на максимума си, защото веднага ще отпадне от групата".

Станимир Стоилов също така призн, че клубът ще изкара зимната си подготовка в Дубай, като финансирането е осигурено след ново партньорство, което скоро ще бъде обявено от клуба.

"Днес и вчера беше подписан договорът за лагер в Дубай. Имахме разговори доста време. Смятам, че там са най-добрите условия. Естествено, финансирането на лагера беше от външни нови спонсори. Г-н Ивков успя да осигури една огромна сума за добри условия. Когато клубът прецени, ще обявим партньорите, които помогнаха за това нещо. Това са неща, които са задължителни за всеки един клуб. Когато лятото имаше добри условия в България, Левски остана тук. Когато зимата няма добри условия, е нормално да търсим друг вариант".