Станимир Стоилов няма как да е безразличен към случващото се с в Левски, въпреки че от повече от година не е част от клуба.

Треньорът изведе "сините" до Купата на България през 2022-ра, но няколко месеца по-късно напусна "Герена", а това предизвика огромни полемики и разделение в общността на левскарите.

Не е тайна, че Мъри е от основните критици на настоящото ръководство, срещу което бе насочен и протестът на феновете в неделя.

Те блокираха една от вратите на терена и забавиха началото на мача срещу Черно море (0:0), като държаха транспаранти срещу собственика Наско Сираков.

Пред "Блиц" Стоилов коментира лаконично:

"Направи ми впечатление, че протестът беше мирен. Нямаше ексцесии, нямаше бой, нямаше кръвопролития. Всичко бе мирно, кротко и цивилизовано. Феновете не показаха и грам агресия. Не предизвикаха полицията.

Живеем в демократична страна, където няма диктатура и мирните протести не са забранени. А не както е в Русия и Беларус, където има размирици и ги разпръскват със сила.

И не както беше през ноември миналата година, когато помните какво се случи на протеста срещу БФС. Беше стряскаща гледка. Така че - това беше мирен процес.

А иначе - кой каквото си е надробил, сега трябва да го сърба..."