Решението за напускането на ЦСКА е закъсняло - това призна вече бившият треньор на "червените" Стойчо Младенов, след като двете страни се разделиха тази сутрин.

Клубът прие подадената оставка, която, по думите на Младенов, е трябвало да стане факт доста по-рано.

"Разбрахте за какво става въпрос на пресконференцията. След като няма подобрение, аз се оттеглям. Аз искам да работя по друг начин. Разделяме се по взаимно съгласие, оставаме си приятели. Отношенията между мен и Ганчев се подобриха, така че си оставаме приятели.

Каквото и да говорим сега, е излишно. Не мога да отговарям за решенията на ръководството, тяхно решение е да сменят треньори или да ги задържат. Аз това, което исках да работя и по начина, по който исках, не се получава и затова си тръгвам.

Искам да се извиня и на хилядите фенове, че ги подведох, че аз ще бъда факторът, който привлича футболисти. Не успях да го направя, затова си тръгвам и искам тяхното извинение".

Спецът заяви също, че е останал неразбран от медиите, че от декември не си говори с Гриша Ганчев. Истината е, че тогава е настъпил разрив в отношенията им, но едва от март двамата са скъсали комуникацията.

"Все се надявах, че това е моментно емоционално състояние, но отношенията ни се поотдалечиха. Още декември трябваше да си тръгна. От началото на март прекъснахме комуникация, погрешно сте разбрали, че от декември не си говорим.

Да не казвам, че искам да се промени почти всичко, но селекционната политика искам да се промени. Не знам и не ме интересува кой прави трансферите", допълни Младенов.

За финал спецът, който напуска ЦСКА за пети път, потвърди информациите, че няма финансови претенции към клуба.

Всичките му асистенти напускат заедно с него, а изключението е треньорът на вратарите Стоян Колев. Той остава на работа в клуба и ако не бъде намерен нов треньор до неделя, не е изключено именно Колев да води ЦСКА срещу Левски.

"Нищо не искам да получавам, това, което е до 12 април, съм си заработил и това ще си получа, нямам други претенции. Моите помощници тръгват с мен, по всяка вероятност Стоян Колев ще остане. Настоявах да остане, след като го искат, трябва да остане, за да помогне на клуба", обобщи Стойчо Младенов.