Практиката за забрана на гостуващите агитки продължава из Европа, а очевидно това може да се превърне в масова практика.

От няколко години това се прилага за проблемни балкански дербита в евротурнирите, но вече по-силно се прилага и в Западна Европа.

След случилото се в Неапол и проблемите на фона на забраната на фенове на Айнтрахт да пътуват до града, сега нови два мача от Лига Европа и Лига на конференциите може би ще преминат без гости.

Единият мач е в Ротердам, където УЕФА нареди да не се продават билети за мача срещу Рома на хора с италиански документ за самоличност.

Причината е, че властите в Рим категорично заявиха, че приемат гитката на Фейенорд за прекалено рискова и тя няма да бъде допусната да посети реванша на "Олимпико".

Вчера пък кметът на Ница - Кристиан Естроси, публично призова фенвете на Базел да не тръгват към Лазурния бряг за своето гостуване.

Ница и Базел се срещат в турнира Лига на конференциите, а швейцарците на няколко пъти през годините са създавали проблеми във Франция, а пък наскоро безредици в Ница причиниха феновете на Кьолн.

Кметът на града не иска повторение на този сценарий и прозва гостите да не идват и засили мерките за сигурност в града.