Футболната лудост Ривер Плейт - Бока Хуниорс ще грабне света на най-великата игра едва в събота, когато е реваншът от финала в Копа Либертадорес.

Но Аржентина от седмици живее със своя мач на мачовете, който сякаш е накарал всички останали сфери на ежедневието да се останат скрити и неподвижни... до неделя сутринта.

Снимки: Twitter

Бока направи открита тренировка, преди да отиде в дома на врага за реванша (след 2:2 в първия мач), а на трибуните се изсипаха рекордните в историята на футбола 53 000 запалянковци.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ЛУДОСТТА НА ТРЕНИРОВКАТА НА БОКА ХУНИОРС>>>

Поне толкова може да побере стадион "Ла Бомбонера". Изданията в Буенос Айрес пишат, че поне десетина хиляди над капацитета са нахлули през отворените входове.

Всъщност, клубът не искаше да пуска феновете, но заради огромния брой молби от тях, обяви тренировката като открита. Едва ли обаче някой е очаквал такава лудост.

"Синьо-жълто" море се изсипа часове преди заниманието и пред опасността да строши прегради и входове, те просто бяха отворени. Извиха се опашки до края на улицата, водеща към стадиона. Сякаш нямаха край. Заниманието бе преместено с един час, за да влязат всички и да няма инциденти.

Как се тренира пред 50-60 хиляди пеещи, скачащи и нахлуващи на терена ултраси? Има ли по-голяма мотивация от това?

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

В събота вечер от 22 ч българско време ще е големият мач, наречен Финал на финалите. Купата е само за един, а двата най-големи отбора на Южна Америка нито веднъж досега не бяха се срещали на финал за трофея, който е равен с Шампионската лига в Европа.

Едно е сигурно, за футбола това е световен рекорд на посещаемост на тренировка. Досега се смяташе, че онези 32 000, надъхали мексиканския Монтерей преди друг голям финал в страната през 2017 г., са номер едно в историята.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ЛУДОСТТА НА ТРЕНИРОВКАТА НА БОКА ХУНИОРС>>>