Бразилия се раздели в отношението си към завърналите се звезди от националния тим, като имаше аплодисменти, но и ... традиционните яйца и плодове по автобуса.

На летището "Галео" в Рио де Жанейро отборът излезе в пълно мълчание, нарушено само от Каземиро и селекционера Тите, които казаха по няколко думи пред репортерите.

Каземиро, Филипе Коутиньо, Алисон и Дъглас Коста бяха единствените футболисти, аплодирани и от стотина запалянковци, дошли да посрещнат тима.

Останалите минаха покрай безразличие.

Снимка: Getty images/ Guliver photos

Бразилия отпадна с 1:2 от Белгия на четвъртфинал в петък.

Неймар, срещу когото все повече се обръща гневът на фенове и медии в страната, дори не излезе с останалите, а е бил изведен от личната си охрана и качен на хеликоптер.

Отборът се раздели и пред летището, като голяма група се качи на автобуса, нает от федерацията, и отиде към базата на националния тим в Рио. Останалите бяха чакани от близки и приятели, качиха се в автомобили и потънаха във ваканциите си.

Автобусът обаче...

На километър от летището, доста отдалечено от града, барикада и група с 50-ина запалянковци чакаха на пътя. Торсидата атакува рейса и го засипа с яйца, бомбички и плодове.

Полицията отвори пътя и разпръсна феновете.

По традиция, така се посреща провалил се бразилски тим, а в страната всяко участие на Мондиал без титла се счита за неуспех.

Медиите не бързат с крайните заключение и призовават федерацията да остави на поста Тите за още 4 години.

Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

"Два гола, няколко проблясъка и много симулации", обединява в заглавие мнението си за Неймар в. "Лансе".

Гласуване в анкета на онлайн изданието "О`Глобо" показа, че 60 процента от хората не искат Ней да носи лентата на златистите.

Той не е постоянен капитан, но е първи избор - в системата на Тите тази чест бе разпределяна и във всеки мач от Световното капитан бе различен играч.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/4748-48238/023200