И в четвъртък ще продължи операцията по издирването на изчезналия самолет с футболиста Емилиано Сала.

 Нападателят се качи на борда в понеделник вечер, за да мине Ламанша и да се присъедини към новия си клуб Кардиф в английската Висша лига, но машината изчезна от радарите.

В 9,50 ч българско време тази сутрин туитър профилът на бреговата охрана обяви, че за трети ден работите по издирването ще продължат.

В сряда вечер един от ръководителите на операцията призна, че не вижда никакви шансове Сала и пилотът Дейвид Ибътсън да бъдат открити живи.

Изпъкна и първата версия за това какво е причинило евентуалната авария и трагичен край на полета.

Съобщения на самия пилот в понеделник във фейсбук издадоха, че е вероятно крилата на самолета да са били заледени, а това да е предизвикало спиране на двигателите във въздуха.

Ибътсън си пише с колега малко преди да излети към Франция, откъдето е качил Сала по посока Великобритания над Ламанша.

"Имаме малко прахоляк", използва жаргон пилотът, като това, според тълкуванията на експерти, било намек за заледени зони по крилата. Но опитният летец добавя и изречения в стил, "кафето у дома довечера е от теб" - съобщения, които не издават притеснения за състоянието на машината.

Междувременно стана ясно, че Сала е отказал на Кардиф да уредят пътуването му до Франция и обратно. Информацията сподели собственика на уелсците.