Един от най-популярните съдии в европейския футбол няма да запомни с добро съботния мач между АЙнтрахт (Франкфурт) и Щутгарт (1:2). Феликс Брих ръководи този двубой от Бундеслигата, в който изравни досегашния рекорд за най-много мачове в германския елит - 344. Постижението се държеше еднолично от Волфганг Щарк, но вече Брих го споделя с него.

За негово съжаление обаче няма да може да излезе сам на върха в тази класация. През първото полувреме на въпросния мач съдията се замеси в поредица от злополучия, като второто от тях определено не бе по вкуса му. Първо Брих изкълчи глезена си, а след това контузи и коляното си, но все пак удържа да остане на терена до почивката.

Тогава обаче 48-годишният рефер бе заменен от четвъртия съдия, защото просто не можеше да продължи. Патрик Швенгерс, който бе в тази роля, дебютира официално в Бундеслигата, но новината е друга.

Брих има скъсани кръстни връзки на коляното и това автоматично го оставя извън нарядите за доста дълго време. Така че първото място в подреждането ще почака известно време.

Това не е първи случай, в който дипломираният доктор по право не успява да завърши мач. Подобен развой имаше и през август 2017 година, когато той напусна преждевременно срещата между Кьолн и Хамбургер.

Брих е ръководил мачове на две европейски и две световни първенства, включително скандалната среща между Сърбия и Швейцария на Мондиал 2018 в Русия. Тогава сърбите имаха претенции за неотсъдена дузпа, а Младен Кръстаич, по онова време селекционер на страната, заяви след мача, че би изпратил съдията на трибунал в Хага.

Във визитката му има и финали на Лига Европа и Шампионска лига, съответно през 2014-а и 2017-а,