Националният тим на Грузия бе една от най-приятните изненади на Евро 2024, като в дебюта си на голям форум, скромната футболна страна успя да достигне до фазата на елиминациите.

Драматична загуба от Турция след сърцата игра, реми с Чехия и сензационен успех над Португалия пратиха Грузия на осминаифналите, където обаче тестът се оказа твърде тежък.

Макар да поведе в резултата, отборът на Грузия загуби с 1:4 от Испания и се сбогува с турнира, но още след мача футболситите бяха изпратени от феновете като герои.

Самото класиране на Грузия за голям форум бе истински подвиг, а прескачането на груповата фаза накара местните фенове да посрещнат играчите като герои.

Именно такава бе обстановката в Тбилиси вчера, когато националните герои си кацнаха обратно у дома, а хиляди фенове ги чакаха както на летището, така и по централните булеварди на столицата.

Посрещане като за истински шампиони, които накараха страната да изживее своето лудо футболно лято в последните седмици.

Тълпата се извиваше край булевардите в продължение на километри. Хилядите фенове аплодираха своите герои и вееха грузински знамена, а независимо от това какво ще се случи на турнира до неговия край, то грузинското посрещане вероятно ще бъде задминато по мащаб само от това на бъдещия шампион.