"Нюкасъл" и "Тотнъм" дадоха чудесен старт на първата футболна събота от Висшата лига този сезон с мач, в който имаше всичко.

Гостите спечелиха с 2:1, което повтори успеха им на старта на миналото първенство пак на този стадион, тогава с 2:0.

Но "Тотнъм" мина през много трудности и домакините трябва да съжаляват, че не стигнаха поне до точка. Два пъти гредите спасиха вратаря Уго Лорис, а първото попадение на "шпорите" бе донякъде куриозно.

Топката не изглеждаше да е минала голлинията след удара на Ян Вертонген с глава в 8-ата минута, но технологията сигнализира на рефера Мартин Аткинсън и той посочи центъра.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14735959/013200

Повторенията се въртяха и нито едно не убеди, че топката е във вратата. Докато не излезе резултатът от дигиталната графика и се оказа, че с 9,88 милиметра (!) целият обем на топката е извън линията и това е гол.

"Нюкасъл" реагира светкавично и Хоселу изравни 149 секунди по-късно. И още 7 минути след това крайният резултат бе оформен - 1:2, пак с глава, този път с гол на Деле Али.

Гостите излязоха с петима футболисти в стартовия състав, останали до последния уикенд на Мондиал 2018 - френския национал Лорис, английските Дайър, Али и Хари Кейн, както и белгиеца Вертонген. В края на мача лондонският тим изглеждаше гроги - напълно обяснимо, след като споменатите футболисти тренират от 4 дни, а преди това бяха във ваканция.

През второто полувреме домакините натиснаха и два пъти уцелиха гредите, като в края това направи новото им попълнение Саломон Рондон. Но "Тотнъм" удържа победата.