Карлос Тевес вярва, че футболистите не дават добър пример в настъпилите тежки времена и това трябва да се промени.

Капитанът на Бока Хуниорс изрази мнение, че той и колегите му могат да бъдат сочени като еталон за други неща, но не и в настоящата ситуация с пандемията от COVID-19.

"Всеки футболист може да живее шест месеца или година без да взима заплата. Не сме добър пример, за други неща може би да, но не и сега. Трябва да сме благодарни, че всичко с нас е наред и същевременно да се поставим на мястото на другите", смята Карлитос.

"При нас го няма отчаянието, което други хора изпитват ежедневно. Тези хора, които трябва да излязат от домовете си в 6 сутринта и се връщат в 7 вечерта, за да изхранват семействата си", добавя Тевес.

"Лесно ни е да говорим от домовете си, знаейки, че децата ни няма да останат гладни. Но за всички останали хора, които не могат да излязат, защото ще ги арестуват и не могат да осигурят храна за децата е много тревожно", смята още футболистът, който е израснал в един от най-бедните и опасни квартали на Буенос Айрес - Ехерсито де лос Андес, известен още като Фуерте Апаче.

"Трябва да помагаме. Всички трябва да бъдем обединени и да помагаме на хората, които са в най-голяма нужда. Сега осъзнаваме, че всички сме равни. Дано излезем заедно от това и се развием като общество", завършва той.