Времето на Антонио Конте в Тотнъм все по-исулено върви към своя край, като може би става въпрос за часове или дни.

След разочароващото реми срещу последния в класирането Саутехмптън, темпераментният италианец държа дълга реч, в която директно разкритикува своите футболисти, липсата им на характер, както и действията на собственика Даниел Леви.

Още в минутите след тази тирада реакциите бяха огромни, а всички заключиха, че с това Конте е направил решителната крачка към своето уволнение.

Сагата продължава и днес, когато "Sku Sports" излезе с новината, че звездите на Тотнъм открито са се противопоставили на Конте и път за сближаване на двете страни не съществува.

Договорът на италианеца е до края на сезона и няма съмнение в това, че подновяване няма да има. Въпросът обаче е дали италианецът ще довърши сезона.

Според информациите, тарторите в съблекалнята дори са изявили желание да довършат кампания с друг мениджър, а предстоящата дълга пауза за националните отбори изглежда като подходящият момент нещо в Северен Лондон да се промени.

Някои анализатори на Острова пък развиха теория, че тирадата на Конте е била именно с цел да предизвика своето уволнение в момент, в който се чувства безпомощен, а съблекалнята е вече изпусната.

Развръзката при "шпорите" се очаква съвсем скоро, а макар клубът да отпадна от Шампионска лига и турнирите за националните купи, той все още трябва да се бори за удържането на четвъртото място.