Националът и капитан на "Ботев" Пловдив Тодор Неделев ще се завърне на терена през февруари. Това разкри самият той пред bTV и добави, че вече тренира пълноценно, включително с топка.

Както е ясно, на 10 юни тази година Неделев пострада при катастрофа в Тбилиси между двата автобуса на националния ни отбор по футбол. Наложи се сложна мозъчна операция заради парче стъкло, забито в главата на пловдивчанина.

Възстановяването му върви по план и от две седмици той вече тренира наравно със съотборниците си. Неделев ползва и специална предпазна каска, с каквато дълги години играеше вратарят на Челси Петър Чех

Халфът ще носи каската и в официалните мачове.

"Чувствам се много добре. Очакванията са да започна да играя от пролетния полусезон, който започва февруари. Първите седмици правех половината тренировка с отбора, но сега вече тренирам наравно с тях. Свикнах и с каската, тя е лека и удобна. Нося я единствено на тренировка и нямам никакво притеснение да удрям с глава. В началото съотборниците ми повече ме пазеха, но започват все повече да се отпускат, за да мога да привиквам.

Последно правил скенер преди седмица, възстановяването вървяло добре и с лекуващите му лекари преценили, че е по-добре да изчака до януари, за да започне нормална подготовка. Най-важно е да си върна формата. Искам да помогна на отбора отново да започне да печели мачове и да се изкачим по-нагоре в класирането, допълни той. И обясни, че ще е сбъдната мечта, ако се върне на терена и стадионът е довършен. Според него с новия треньор се поставя ново начало за отбора като даде за пример последните му победи", коментира Тодор Неделев.