Тодор Неделев ще може да се завърне към "някакъв тренировъчен режим", след като докторите Шота Ингороква и Бисер Бочев дадоха зелена светлина това да се случи. Новината съобщи "24 часа".

Грузинският хирург професор Ингороква оперира национала ни по футбол в началото на юни, когато той удари главата си и получи тежка черепна травма след инцидент с автобуса на отбора на България в Тбилиси.

Медикът дойде в България по покана на БФС, а през цялото време е бил в близък контакт с доктор Бочев, който пък е лекар на националите. Двамата са разгледали резултатите от изследванията на Неделев, направени на 25 юли.

"Изследванията, които получих, са отлични. Костта заздравява добре. Може да се мисли за някакъв тренировъчен режим, а след това след от три до шест месеца - да се направи нов преглед. Като гледам резултатите на отбора му, май е добре да се разбързаме!"

Шегата не е случайна - Ботев стартира с три поредни загуби първенството без своя капитан и лидер, а отпадна и от Лигата на конфедерациите с поражение от АПОЕЛ (Кипър).

Доктор Бочев също е цитиран от българската медия:

"Всички изследвания на Тодор са в нормата, те бяха изпращани по имейл в Тбилиси и хирургът се е запознал с тях. Сега вече може да се мисли към завръщане към нормалния живот."

Изключено е Неделев да бъде хвърлен в тренировки с отбора веднага, но може да мине през натоварвания, като постепенно влиза в ритъм. Той ще трябва да играе с предпазна каска, подобна на тази, която носеше дълго време вратарят Петер Чех, получил сходна травма на черепа, но на терена.